BESTUURSLID – DANSLERARES – VERANTWOORDELIJKE DANS-
ARTISTIEKE LEIDING – SECRETARIS

Dansen werd mij met de paplepel meegegeven. Als kleine bubbel ging ik met mijn mama mee naar de dansles van “de grote meisjes”, om daar mijn eerste stapjes in de danswereld te zetten. Als 15-jarige mocht ik voor de eerste keer lesgeven aan “mijn eigen groep 6-jarigen” en sindsdien wist ik wat ik wou doen! Om nog verder in de voetsporen van mijn mama te treden, studeerde ik af als lerares lichamelijke opvoeding. In het onderwijs heb ik maar een paar jaar gestaan, tot ik van mijn passie mijn beroep kon maken en dat was ook het moment dat ik de fakkel van mijn mama met trots heb overgenomen. Sinds die dag is er binnen onze groep heel veel veranderd. Ik heb de stijl streetdance en modern ingevoerd en de deur opengezet voor jongens en sindsdien is Heliopsis enorm gegroeid, op alle vlakken.

Ik geef les aan Modern 2/3 en 3/4. In het verleden heb ik ook nog ons streetdance en modern competitie-team geleid. Mijn modern heeft een vleugje hedendaags omdat ik enorm van grondwerk hou. Wat ik belangrijk vind, is dat mijn dansers leren om te dansen met hun volledige lichaam want expressie en dansbeleving beperkt zich niet enkel tot het gezicht. Voor mijn choreo’s probeer ik altijd vanuit een concept of emotie te vertrekken want dat is voor mij altijd mijn belangrijkste inspiratiebron. Dit gevoel probeer ik dan aan te wakkeren bij de dansers zelf want met techniek alleen blijf je het publiek niet boeien. Het begint allemaal met je overgeven aan de muziek, al het dagdagelijkse los te laten en jezelf verliezen in de bewegingen.

De meesten van mijn dansers volgen al jaren mijn lessen en geven me zo de kans om hen doorheen de jaren te begeleiden en te zien groeien. Ik ken hun sterktes en zwaktes en probeer hen op die manier maximaal te laten ontplooien tot de beste danser die ze kunnen zijn. Wanneer ik hen zie schitteren en genieten op het podium, kan ik met voldoening zeggen dat ik mijn doel bereikt heb. Ik hoop nog lang te mogen creëren, inspireren, begeleiden, …

Sedert 2017 geven wij ook les aan kleutertjes. Iets wat we gestart zijn omdat ik mijn dochter(tje) Gigi ook de kans wou geven om op jonge leeftijd kennis te laten maken met de passie van haar mama. Wij hebben al 2 keer samen op het podium gestaan. Ik ben naast fier choreograaf ook nog eens een super trotse mama.

Ik ben opgegroeid met hiphop muziek en tot voor kort gaf ik ook les aan de hoogste niveaus streetdance. Maar nu mijn mama niet meer onder ons is, valt er ook een heel belangrijke (soms onderschatte, of vergeten) schakel weg en dat is die in de coulissen. Daar worden draaiboeken gevolgd, props klaargezet, gecommuniceerd met onze klank – en lichtman/vrouw, gecontroleerd of iedereen aangekleed is …

Ik heb het gevoel dat het moment gekomen is, om ook daar haar plaats te gaan innemen… dat ik haar opnieuw trots kan maken. Ik ben ervan overtuigd dat ze altijd over mijn schouder zal meekijken, om te zien of ik geen fouten maak. De show Heliopsis’ Allstars (2023) was voor mij dus een afscheid van het podium en oh wat heb ik ervan genoten om mijn verhalen, gevoelens, kronkels, frustraties … te mogen delen met jullie, mijn dansers en het publiek. De energie, spanning, vibes die je als dansers onder elkaar voelt en deelt tijdens een choreografie, is zo moeilijk te omschrijven. Je snapt het alleen maar als je het zelf hebt gevoeld. Dat is iets dat ik heel hard zal missen en ik hoop dat ik die energie zal kunnen voelen tot in de coulissen.