Heliopsis is al sinds jaar en dag een deel van mijn leven. Gestart in het begin van de lagere school en na mijn eerste Opus, Opus 2000, was ik helemaal verkocht. Ik was niet meer weg te slaan van het podium en ook het verlangen om les te geven begon te groeien. Ik keek als klein kind enorm op naar de oudere groepen, de shows, de complexere choreo’s…

Maar alles begint bij een goeie basis. Daar startte ik, om dan
gaandeweg door te groeien tot één van de langstlopende en meest geëngageerde leden van Heliopsis.

Van lessen volgen, naar lessen geven, leek een logische stap en ik mocht voor het eerst aan Opus 2012 als lesgever meewerken. Het samen creëren, het samen werken naar een show, naar zo’n climax; is een onbeschrijfelijk gevoel. Vanuit de coulissen de kids zien blinken op het podium, de bruisende energie backstage, alle voorbereidingen en denkwerk zien cumuleren in een prachtig product op het podium… Schitterend!

Al veel verschillende groepen en leeftijden nam ik onder mijn vleugels. Deze diversiteit gaf ook mij de ruimte om te groeien als persoon, als lesgever en als danser zelf. Zowel het aanleren van de basis als het iets creatiever uit de hoek komen voor de oudere groepen. Van de mini’s tot modern 1, van dansinitiatie naar basisdans en moderne dans. Elke zaterdag, telkens met veel plezier en een groot hart voor de kids en het lesgeven. Op die manier probeer ik mijn passie, mijn enthousiasme voor Heliopsis, voor dans, door te geven aan de jongere generatie.


Deel uitmaken van deze groep, deze familie, geeft een fantastisch gevoel. Het is moeilijk te omschrijven, je moet het ondervinden. Ik kan mij geen zaterdagmiddag zonder danslessen inbeelden. En dat is allemaal te danken aan Dancefam Heliopsis. Only love for these ones!