Bestuurslid – Danslerares

Ik ben Ju en geef de Streetdance tijdens het weekend aan onze Teens, Street 1, Street 2/3 en Street 3/4. Daarnaast maak ik het de dinsdagavond graag gezellig tijdens de Ragga met m’n ladies (recreatieve cursus, 16+). Ik vind mezelf vooral in de urban stijlen, al volg ik nog steeds heel graag L haar modern. Ik ben dus langs alle leeftijden gepasseerd en daardoor leer je immens veel bij op alle vlakken. Elke leeftijdsgroep heeft zo z’n charmes. Lesgeven doe ik ondertussen al meer dan 10 jaar, dag in dag uit (ik sta sinds 2013 ook in het onderwijs) en dit is volgens mij een roeping. Zowel kids als volwassenen geven me iedere week opnieuw kippenvelmomenten tijdens de lessen. Wekelijks delen en pedagogie staan centraal bij ons en dit is -volgens mij- één van de pilaren van onze groep (fam).

Ik heb vroeger nog de Mini’s en Kids (alsook de Boys) gegeven. Toen gaf L me de kans om in de hogere groepen te mogen lesgeven. L trainde ons jaren geleden ook in teams en we zijn heel actief geweest in het wedstrijdencircuit, waar ik veel uit geleerd heb. We wonnen in verschillende categorieën, duo/trio/solo en impro kwamen later ook aan de orde. Al heb ik op verschillende plaatsen mogen/kunnen dansen en lesgegeven gedurende jaren, Heliopsis blijft toch de grootste en warmste plek in m’n hartje behouden, waar ik altijd gebleven ben.

Als één van de meest actieve dansers in DGH, ben ik gegroeid tot één van de meest actieve lesgevers. Als kers op de taart, mocht ik een tijdje geleden het bestuur aanvullen. Toen ik in Heliopsis startte, was het een droom om te komen waar ik nu sta. Ik heb de kans gehad om te groeien -niet alleen als danser, maar ook als dame- binnen deze familie. Ik zal mijn sis L, opa Marc en oma Vivi’tje altijd dankbaar blijven voor alle kansen die ik gekregen heb. L en ik vormen een fire-team, wat een luxe zo’n creatieve connectie te hebben met je beste vriendin. Teamwork makes the dream work. Al kunnen we hier “team” vervangen door “fam”.

❤️